Näin valmistelet onnistuneet juhlat!

Näin järjestät unohtumattomat juhlat tai juhlien täyttämän viikonlopun vieraillesi! The Serendipity lainaa tässä todellista klassikkoa, kirjaa Charlotte Adamsin kirjaa "Home Entertaining - a complete guide", vuodelta 1950. Onnistuneiden juhlien avain on huolellinen valmistelu ja sitä varten voit noudattaa seuraavaa listaa:


-----
1. Päätä, kuinka paljon voit juhliisi sijoittaa. Jos budjettisi antaa myötä apulaisten palkkaamisen, tee se heti.
2.Vie juhla-asunne pesulaan (kun olet päättänyt, mitä aiot pukea ja selvittänyt mitä miehesi pukee. Tarvittaessa, käytä räätäliä)
3. Varaa kampaaja (edelliseksi päiväksi, jotta kampauksesi on luonnollinen eikä ilmiselvästi uusi)
4. Tarkista pöytäliinat
5. Järjestä korttipakkojen, pelien jne. lainaus. Nouda välittömästi.
6. Tee lista ylimääräisestä: savukkeet, kortit, palkinnot jne.
7. Suunnittele virvoke -menu
8. Tee ostoslista juhlia edeltävälle sekä varsinaiselle juhlapäivälle
9. Listaa viime hetken hankinnat (kuten jäät)
10. Tarkista ja listaa baarikaapin sisältö ja puutteet
12. Ulkojuhlaa varten, tarkista grillivälineet, leikkuulauta, liha-haarukka, suolat ja pippurit, puu, hiilet, paperiservietit, asbesti-hanskat, esiliinat, kupit jne.
13. Tilaa kukat (tai poimi kukat)
14. Listaa siivottavat huoneet. Ajoita kunkin huoneen siivous.
Olohuoneen siivouksesta: kiillota kaikki kiillotettavissa oleva. Pölytä kirjat, imuroi, tyhjennä roskakorit, poista liian aikakausilehdet jotka perheesi on jättänyt jälkeensä. Järjestä tarvittaessa pieniä pöytiä ja ainakin muutamia tuolipareja tête-a-tête -keskusteluja varten. Tarkista, että vieraat eivät pysty vahingossa kumoamaan tai törmäämään mihinkään. Mieti tarkasti, tarvitaanko takassa tulta ja suunnittele valaistus huolella. Koristele kukilla miellyttävän tunnelman aikaansaamiseksi.


Nyt, tee varsinaisesta päälistasta omat alalistansa. Tarkista sekä pää- että alalistoja aika-ajoin jotta tiedät kaiken olevan hallinnassa. Näin sinun on helpompi pitää yksityiskohdat päässäsi ja säästät myös aikaa.
----


Jäämme pohtimaan, mitä painoksesta unohtunut kohta 11. olisi mahtanutkaan sisältää ja toivomaan että juuri SE ei olisi tehnyt juhlistasi täydellisiä.  Kampaajalla tai ei, todella ajankohtainen skandinaaviemäntä näyttää nyt tältä:
Kuvitus Heikki Salosen luonnostelema tarjoilijan asu ja on osa Lontoossa tällä viikolla järjestettävää 
HEL YES! 
-suomalaista ruokaa ja designia ravintolan muodossa esittelevää tapahtumaa. No comments: