Tate

En ajatellut kirjoittaa tästä, mutta kun asia vaivaa vieläkin välillä mieltäni.


Muistatteko taannoisen kohun Roman Polanskin vangitsemisesta Sveitsissä? Kun media kesällä käsitteli asiaa, niin jonkun lehden alakulmassa vilahti lyhyt tiivistelmä ohjaajalegendan elämänvaiheista. Nykyisin kotivankilassa elävä Polanski on asia erikseen, mutta tämä tarina koskee hänen ensimmäistä vaimoaan.


Roman Polanski meni vuonna 1968 naimisiin kauniin, nousevan näyttelijätärtähden, Sharon Taten kanssa. Vuonna 1969 Polanskin ollessa työmatkalla Pariisissa viimeisillään raskaana ollut Sharon Tate ystävineen murhattiin kotiinsa Los Angelesiin. Tekijät paljastuivat niin kutsutun Charles Manson -perheen (jonkinlainen kultti) jäseniksi ja murha järkyttävän raa'aksi.


Me 1970- ja 1980 luvuilla syntyneet emme ehkä tiedä tarinasta (kenties kuulleet nimen, mutta en esimerkiksi tuntenut tarinaa), mutta 1960 -luvulla se oli iso uutinen ympäri maailman. 


Surukseni luin Tatesta lisää netistä ja törmäsin myös hirvittäviin valokuviin onnellisesti raskaana olevasta näyttelijättärestä, rikoskuviin murhapaikalta, enkä pystynyt lukemaan esimerkiksi, miksi kultin jäsenet valitsivat uhriksi juuri näyttelijättären, hänen vauvansa ja ystävänsä. 


Koko tarina on niin kauhea, että se muistuu mieleeni aina silloin. Törmäsin jossain allaolevaan valokuvaan tästä 60 -luvun ihannoidusta, trendikkäästä taiteilijaparista. Ehkä tarina nyt jättää minut rauhaan. Maailma on täynnä paitsi kauniita, välillä myös todella kauheita tarinoita. 


My apologies for using this image in my blog. 
I will add the credits for the photographer as soon as found and remove it immediately if so requested.
Was trying to share the horrible story of Sharon Tate's life, and why it is every once in a while hunting me, to my readers.No comments: