Iso JohtajaAjattelin tänään, että ollapa niin Iso Johtaja kodissaan että työnkuvaan kuuluisi oma henkilökohtainen assistentti. Vähän niinkuin vanhan tuttumme, "Home Entertainment" -teoksen hired help, helping hands.

No mitäpä tälle ihanalle Neiti Näpsälle työnkuvaksi? 


1) Ostaa ajoissa almanakka uudelle vuodelle. Päivittää siihen syntymäpäivät ja muut tärkeät merkinnät punakynällä. Kirjata almanakkaan joka päivältä pieni anekdootti ja sitä mitä on tapahtunut, kuinka paljon taivaalta satoi lunta, mitä lapsi oppi tänään - jotta ei unohtaisi


1a) edelleen, jotta ei unohtaisi...
Ottaisi muutaman valokuvan tai videonpätkän elämästä ainakin pari kertaa viikossa. Polttaisi nämä cd-levyille ja liimaisi niihin albumeihin jotka vihdoin hankin


2) Uskaltaa sinne, minne kukaan muu ei uskalla (eli siihen ylimpään, sekasortoiseen laatikkoon, siihen keittiön yläkaappiin jossa kukaan ei ole käynyt remontin jälkeen. Sinne, missä lienee se pieni sementtisäkki. Mahdollisesti myös vinttikomeroon. En ole vielä uskaltanut käydä koko vintillä)


3) Metsästää sitä vaatekappaletta tai asustetta mitä kovasti tekisi mieli ja mitä ei mistään löydy. Tähän kohtaan liittyisi myös erinäisten nettihuutokauppojen silmälläpito


4) Kammata iltapäivällä lapsen hiukset somasti rusetille ja sekoittaa töistä palaavalle aviomiehelle drinkki kristallilasiin, koristella se tikkuoliivilla 


(Eikä sitten mielellään rakastua edellämainittuun aviomieheen, tai toisinpäin. Luin juuri Riikka Pulkkisen "Totta"-romaanin) Neiti Näpsää näpäytetään muuten sormille.


5) Huomata, kun Rakkautta ja Anarkiaa -festivaali lähestyy ja varata kerrankin liput ajoissa


Nytpä otan kupin kahvia, mietiskelen tätä kuvaa vielä hetken jospa keksisin muita hyviä tehtäviä. Halukkaat voivat ilmoittautua sähköpostitse, kuvan ja suositusten kera. 

2 comments:

Kaisla said...

aah, oma Neiti Näpsä oli kyllä tarpeen. Voisin tältä istumalta kirjoittaa hänelle muutaman liuskan mittaisen "to do" -listan, ja projektin voisi aloittaa vaikka järjestämällä nelisen sataa lajittelematonta valokuvaa albumeihin. MItähän luokkaa tällaisen palkkatoive on..?

The Serendipity said...

Hei Kaisla,
en uskalla edes ajatella palkkatoivetta, mutta onneksi tähän työhön ei kyllä vaadita ylempää korkeakoulututkintoa ja korkeaa hattua. Huomasitko että viikonlopun iltalehdissä esiteltiin Helsinkiläinen nainen joka tekee tätä työkseen (siis neiti näpsäilee), muistaakseni nimikkeellä Personal Organizer? Hän oli juuri organisoinut pienen lapsen äidin keittiön ja ruokailutilan niin hienosti, ettei perheen tarvinnut muuttaa suurempaan asuntoon. Kustannus oli muistaakseni 1000 euron luokkaa!
T. Serendipity